duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPalmă pentru autorităţi. Este ilegal să dai amenzi pentru cei care n-au...

Palmă pentru autorităţi. Este ilegal să dai amenzi pentru cei care n-au certificat verde: Unde scrie că Poliţia are în atribuţii să verifice QR coduri?

-

Vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Viorel Stroe, desființează, pur și simplu, amenzile care se dau în această perioadă.

Stroe spune că toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale. Vicepreședintele SNAP amintește că starea de alertă este declarată neconstituțională din 20 octombrie 2021, iar Guvernul aplică o ordonanță care emite și sancțiuni în baza respectivei stări de alerte.

Reprezentantul polițiștilor acuză că forțele de ordine s-au transformat „într-un fel de slugi ale Executivului”.

Abuz al forţelor de ordine

„Este abuz în serviciu ce fac forțele de ordine. Adică starea de alertă este declarată neconstituțională din 20 octombrie 2021, dar tu aplici o ordonanță care emite norme și sancțiuni în baza unei stări de alertă. Ce să mai înțeleagă unul ca mine, care are studii de drept, din tămbălăul ăsta? Adică am scos fundația, dar rămâne acoperișul la casă. Practic, toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale, pentru că sunt date în baza unei hotărâri de guvern care reglementează norme și sancțiuni în starea de alertă, stare de alertă care a fost încuviințată în mod neconstituțional de către Parlament. CCR a spus clar în decizia sa că Parlamentul nu poate să delege puterii executive chestiuni care țin exclusiv de atribuțiile puterii legislative”, a afirmat, pentru Național, Viorel Stroe, vicepreședintele SNAP.

CITEŞTE ŞI: Iohannis a anunțat restricțiile: mască obligatorie peste tot, certificat verde pentru majoritatea activităților, carantină de noapte pentru nevaccinați

„Ai creier în cap și ești plătit cu bani frumoși ca să ai creier în cap și să ți-l folosești. Dacă mă oprește un polițist pe stradă să mă întrebe de codul QR, o să-l întreb și eu dacă are în atribuția postului să verifice codul QR. Ce-o să-mi răspundă? Că astea sunt regulile? Care reguli? În legislație spune că ai dreptul să-mi ceri buletinul. De asta la noi, polițiștii, forțele de ordine au fost transformate într-un fel de slugi ale Executivului, când, de fapt, ele trebuie să fie în slujba legii. Și cine face legea? Parlamentul, nu Guvernul”, a mai spus Viorel Stroe.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...