Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Aeroporturile să nu solicite călătorilor adeverințe de vaccinare împotriva Covid-19

Aeroportul Băneasa , foto sursa google
Aeroportul Băneasa , foto sursa google

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un avertisment către aeroporturi. Deoarece vaccinarea împotriva noului coronavirus nu este obligatorie, aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, afirmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS a insistat că vaccinurile anti-coronavirus nu pot fi un criteriu obligatoriu pentru a călători. Acest lucru ținând cont de faptul că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o oferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

Potrivit OMS, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”.

Avertismentul OMS

OMS precizează că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă. Potrivit OMS, nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

OMS a precizat faptul că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc trebuie să evite să călătorească în ţări cu o rată mare de COVID-19. Potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali „nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19”, potrivit digi24.ro.

Traficul pasagerilor internaţionali a scăzut în 2020 cu 60 % faţă de anul 2019. Respectiv cu 2,7 miliarde mai puţin, lucru care a provocat companiilor aeriene pierderi estimate la 371 miliarde de dolari.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here