Ordonanță de Urgență: Indemnizaţii mărite pentru consilierii care înlocuiesc temporar primarii sau viceprimarii

consilieriiConsilierii locali care îi înlocuiesc temporar în funcţie pe primari sau viceprimari, în situaţiile în care postul devine vacant sau titularul este suspendat din funcţie, vor primi o indemnizaţie majorată, echivalentă cu salariul încasat de aceştia. Decizia a fost luată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

Ordonanţa stabileşte că un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de viceprimar, pe perioada exercitării funcţiei, iar în situaţia în care sunt suspendaţi din funcţie, în acelaşi timp, atât primarul, cât şi viceprimarul, consilierul care îi înlocuieşte temporar va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar.

În opinia Guvernului, neluarea „măsurilor adecvate” în asigurarea indemnizaţiei aferente funcţiei îndeplinite în situaţia de vacanţă a funcţiei de primar sau de suspendare din funcţie a primarului, respectiv a viceprimarului creează sincope cu efecte negative privind desfăşurarea în bune condiţii a activităţii la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.