Orban torpilează PSD: E posibil să pierdem foarte multe investiții potențiale!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

PSD vine cu tot felul de inepții fiscale, ca să poată da pomeni către segmentele care-i votează pe pesediști, declară la RFI deputatul Ludovic Orban (Forța Dreptei).

Fostul premier mai spune că taxa de solidaritate este o aberație: „ Ei se reîntorc de fapt la propunerile lui Dragnea”.

„De luni bune, PSD-ul vine cu tot felul de inepții fiscale, în încercarea disperată de a crește veniturile la buget, astfel încât să aibă bani luați de la cei merituoși, de la cei care muncesc, care au rezultate și care sunt pregătiți, astfel încât să poată da pomeni către segmentele care-i votează pe pesediști. Atâtea aberații de natură fiscală nu mi-a fost dat să aud până acum. Am să vă dau un singur exemplu, cu supraimpozitarea pensiilor speciale. Asta este pur și simplu o declarație de campanie. Parlamentul a adoptat un proiect de lege, prin care s-a decis supraimpozitarea pensiilor speciale. Proiectul a fost atacat la CCR, care a constatat neconstituționalitatea legii”, spune Ludovic Orban.

CITEŞTE ŞI: Orban face praf CCR pentru pensiile nababilor din Parlament

Deputatul respinge taxa de solidaritate dorită de PSD și transformată în contribuție pentru educație și sănătate.

Împotriva impozitului pe cifra de afaceri

„Asta-i ca să sune bine. În momentul în care impui o taxă, banii proveniți din taxa respectivă se duc la buget și ei intră în coșul comun și sunt împărțiți prin legea bugetului de stat. Sunt categoric împotriva unui astfel de impozit pe cifra de afaceri. Ei se reîntorc de fapt la propunerile lui Dragnea. Și în vremea lui Dragnea, PSD a vrut să impună impozitul pe cifra de afaceri, care din punctul meu de vedere este o aberație (…). Această măsură va da un semnal extrem de prost pe piață și va crea o percepție extrem de negativă a României la nivelul companiilor și e posibil să pierdem foarte multe investiții potențiale”, conchide Orban.

PSD propune supraimpozitarea veniturilor salariale din sistemul bugetar mai mari decât salariul președintelui țării, supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale și aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei brut, astfel încât salariul minim să nu mai fie impozitat. De asemenea, impozitul pe clădiri ar urma să fie calculat în funcție de valoarea proprietății care se regăsește în grila notarială. PSD mai propune o taxă de solidaritate pe cifra de afaceri a marilor companii, convertită în contribuție pentru sănătate și educație.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.