luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăOrange, Luxten, Mega Image, Mc Donald's și Andrei Tinu, expropriați pentru Magistrala...

Orange, Luxten, Mega Image, Mc Donald’s și Andrei Tinu, expropriați pentru Magistrala 6 de metrou

-

World Trade Center Bucharest, Automobile Bavaria, Orange, Luxten, Mega Image, Mc Donald’s, dar şi Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, va trebui să cedeze statului, prin expropriere, terenuri pe care le deţin în zona oraşului Otopeni şi pe care autorităţile vor să construiască Magistrala 6 metrou Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă, scrie Profit.ro.

Firma Băneasa Investments, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu, ar urma să fie despăgubită cu aproape 7,5 milioane lei pentru expropierea unor terenuri de la Băneasa Shopping Center.

World Trade Center va primi 716.000 lei pentru 272 metri pătraţi, Automobile Bavaria – 731.000 pentru 420 mp, Mc Donald’s – 289.000 euro pentru 615 mp (împreună cu o altă firmă), Luxten – 30.000 lei pentru 27 mp. Bani mai mulţi va primi Mega Image – 8,7 milioane lei pentru peste 3.500 mp.

Andrei Tinu, fiul fostului director al ziarului Adevărul Dumitru Tinu, va trebui să împartă trei milioane de lei cu încă două persoane fizice, RATB şi Orange, pentru un teren de 1.500 metri pătraţi. De asemenea, Forza Rossa Holding Limited, firmă deținută de fostul ministru al Sănătății Ionuț Bazac, care comercializează automobilele Ferrari, va primi 189.133 lei, iar Honda Trading Romania SRL – 216.089 lei.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor care se află pe traseul Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapa necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului, sumele individuale estimate aferente despăgubirilor fiind de 62,8 milioane de lei.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafaţă de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...