OMS, supărat pe ţările care au ridicat brusc restricţiile

Mai multe ţări europene, printre care Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID şi se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 de coronavirus, a declarat marţi directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, relatează AFP.

CITEŞTE ŞI: Prima ţară din UE care reintroduce restricţiile după creşterea alarmantă a numărului de infectări

În cadrul unei vizite în Republica Moldova, Hans Kluge s-a declarat „vigilent” cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, susţinând totodată că rămâne „optimist”. În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei mondiale. „Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a spus Hans Kluge.

A crescut numărul pozitivilor

„Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la ‘prea mult’ la ‘insuficient’ „, a estimat oficialul ONU.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a crescut de la începutul lunii martie. În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese, crescând numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus la aproape 194,4 milioane şi numărul deceselor la peste 1,92 milioane.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.