O zi liberă de la muncă pentru persoanele care se imunizează împotriva COVID-19

sursa foto, inscrieri vaccin: google
sursa foto, inscrieri vaccin: google

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor avea o zi liberă, specifică legea publicată, luni, în Monitorul oficial (L221/2021).  Acest lucru depinde de vaccin.

Dacă faci două doze, vei avea două zile, potrivit hotnews.ro. Acest lucru se aplică atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din privat, studenți sau cadrelor militare.

Mai precis este vorba de  câte o zi liberă plătită. Ea nu include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat. De asemenea, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților. Mai mult, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști. Ziua se acorda la cerere. Ea nu se acorda pentru persoanele dacă sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Pentru ce e necesară ziua liberă

Ziua liberă se acordă în baza adeverinței de vaccinare eliberate. Dacă ziua liberă coincide cu cea a vaccinării, persoanele au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

Beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani. Precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.

În acest caz, drepturile se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și a declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte sau a reprezentantului legal, potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita zile libere pentru însoțirea la efectuarea vaccinului a copilului cu vârsta sub 18 ani. Respectiv a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.
În cazul familiilor monoparentale, în declarația pe propria răspundere se va menționa faptul că părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

.Angajatorul trebuie informat

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații trebuie să informeze angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite. Acest lucru în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here