O tânără mamă de 33 de ani, în comă din cauza dozei mari de paracetamol

Restricții pentru paracetamol și aspirină , sursa: Google

O femeie din Galați, mamă a patru copii, a fost salvată de medici, după ce a ajuns în comă, la spital, cu insuficiență hepatică severă. Starea ei s-a înrăutățit, deoarece a luat doze mari de paracetamol.

„Insuficiență hepatică acută și pe fond viral şi pe fondul unei administrări mult prea mari de paracetamol. Pacienta era și însărcinată, fusese însărcinată, cu un avort declanșat, posibil și acest cumul de medicamente să fi contribuit la insuficiența hepatică.”, a declarat Raluca Neagu, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant Iași.

Medicii au reușit să-i găsească un donator prin sistemul național de alertă, astfel i-au făcut un transplant în regim de urgență.

„S-a declanșat mecanismul de alertă pe transplant la nivel naţional și coorponatorul de transplat. A identificat posibilitatea recoltării unui organ de la o pacientă în moarte cerebrală, aflată la Spitalul Universitar București”, a explicat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD.

Medicii atrag atenţia asupra riscurilor asociate automedicaţiei, mai ales în cazul administrării excesive de paracetamol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.