O sportivă româncă paralimpică a fost angajată în Poliția Italiei

Andreea Ionela Mogoș
Andreea Ionela Mogoș

Andreea Ionela Mogoș, sportivă paralimpică de origine română, precum și alți 12 atleți paralimpici au depus jurământul în cadrul Poliției de Stat a Italiei.

Ceremonia a avut loc la sediul Comitetului Paralimpic Italian și a fost supervizată de Luca Pancalli, președintele CIP, și Vittorio Pisani, șeful Poliției de Stat.

Acești sportivi vor deveni agenți în cadrul Poliției de Stat, având un rol tehnic-științific. Prin intrarea lor în structura Poliției, a fost creată o nouă secțiune paralimpică în cadrul unității Fiamme Oro.

Pancalli a numit jurământul depus de acești tineri cu dizabilități un „rezultat istoric pentru țară și nu doar pentru sportivi”, subliniind că acesta este un pas important în revoluția culturală pe care comitetul paralimpic o promovează de ani de zile.

Andreea Ionela Mogoș, în vârstă de 35 de ani, s-a născut la Vaslui și în prezent trăiește la Torino. Ea a devenit pasionată  de scrimă după un grav accident care i-a afectat membrele inferioare. Până acum, a câștigat trei medalii de argint și două medalii de bronz. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.