O nouă viață salvată la Iași. Femeie de 60 de ani, operată de o tumoră de 6 centimetri

O femeie de 60 de ani a primit o a doua șansă la viață după ce a fost operată de o tumoră de șase cm. Pacienta a ajuns în stare gravă, tumora voluminoasă punându-i viața în pericol.

Specialiștii neurochirurgi au reușit să-i salveze viața, intervenția chirurgicală fiind una laborioasă.

“Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni. Tumora pacientei de 60 de ani a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zona a creierului ce determină personalitatea, fiind si tangentă a nervilor optici, glandei hipofize și arterelor carotide ce hrănesc creierul.

Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii. Evoluția postoperatorie a fost una simplă, cu complicații hormonale tranzitorii datorită proximității tumorii față de glanda hipofiza.Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta.Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte.”, a precizat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Echipa medicală:Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirugSpecialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREIMedic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGAMedic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBANMedic rezident neurochirurg: dr. Narcis BUJORAs. Instrumentist: Mariana RĂILEANUBioinginer: Vlad DAFINESCUAnestezist: dr. Nina STRATICIUCAsistentă: Petronela GALEȘ

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.