miercuri, iunie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăO nouă tranșă de 700.000 de vaccinuri Pfizer-BioNTech ajunge astăzi în țară

O nouă tranșă de 700.000 de vaccinuri Pfizer-BioNTech ajunge astăzi în țară

-

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)anunță că nouă tranşă de vaccinuri Pfizer-BioNTech va sosi în ţară astăzi.

„Pe 10 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră”, anunță CNCAV.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

„Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 42.120 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 81.900 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 93.600 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 152.100 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 152.100 doze”

Până duminică, România a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. Cu cele care vor sosi luni, țara noastră va depăși 6,5 milioane de doze de Pfizer-BioNTech primite.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

USR vrea să rupă alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei

0
Alianța Dreapta Unită (ADU) pare să fie de domeniul trecutului, un trecut dezastruos dacă ne uităm la rezultatul alegerilor din 9 iunie - atât cele locale, cât și cele europarlamentare. CITEŞTE ŞI: Iohannis a rămas şi fără ultimul susţinător pentru...