O fată de 15 ani, care se tratase acasă pentru febră și tuse, a decedat în salvare

Ambulanta.foto, sursa:DSU

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din comuna Tăcuta, a murit, în ambulanţa care o ducea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Ea se tratase acasă pentru febră şi tuse, iar apoi s-a dus la medicul de familie.

Fata a fost dusă  joi la cabinetul medicului de familie din localitate deoarece se simțea mai rău. Cadrele medicale  i-au acordat primele îngrijiri şi au solicitat o ambulanţă, potrivit digi24.ro.

„Pacienta prezența tușe şi febră de câteva zile, iar din declaraţiile mamei fusese testată cu un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. A fost dusă la cabinetul medicului de familie, de unde s-a şi făcut solicitarea pentru ambulanţă, având în vedere că starea fetei era destul de gravă, această având pe lângă tuse şi febră o insuficienţă respiratorie şi saturaţie a oxigenului de 80%. A fost preluată cu ambulanţa pentru a fi transportată la spital, iar în sprijin a fost solicitată maşina de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au transmis că fata a fost preluată de echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă care a efectuat manevrele specifice. Acestea nu au dat rezultat, fiind declarat decesul.

Poliţia a început o anchetă în acest caz.

„Am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean cu privire la faptul că o fată de 15 ani a decedat în ambulanţă. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here