duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăNuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva nu sunt de vânzare

Nuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva nu sunt de vânzare

-

Partidul ARCA Națiunii Române a făcut apel la partidele parlamentare să nu fie complice la înstrăinarea ultimelor resurse strategice ale României.

Astfel, ARCA cere parlamentarilor să respingă în unanimitate adoptarea proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

„Partidul ARCA Națiunii Române consideră această criminală inițiativă a Guvernului Ciucă-Ciolacu o încercare disperată a factorului extern de a înstrăina și de a-și însuși ultimele resurse strategice ale României, și anume proprietatea și conducerea efectivă a ultimelor regii autonome rămase în proprietatea statului român printre care Hidroelectrica, NuclearElectrica, Romgaz, Salrom sau, mai ales, Romsilva (aceasta din urmă, deja amanetată să fie controlată direct sau indirect de reprezentanții firmei austriece Schweighofer).

În același timp Partidul ARCA Națiunii Române îi cere oficial directorului SRI, dl Eduard Hellvig, prin puterile pe care i le conferă Constituția României, să investigheze în profunzime relațiile obscure și condiționalitățile financiare și politice ale personajului Cristian Ghinea, personaj care a negociat, practic, de unul singur, înrobitoarele condiții ale PNRR care impun României atât tăierea pensiilor militare, cedarea integrală a tuturor resurselor rămase (prin așa-zisa guvernanță corporativă a regiilor autonome – de fapt cedarea către corporațiile străine a respectivelor resurse) și, mai recent, promovarea propunerii legislative prin care se cedează executorilor judecătorești străini (inclusivi a celor elvețieni – deci din afara UE) executarea silită și abuzivă a tuturor bunurilor cetățenilor romani (case, mașini, conturi bancare etc.), pe baza unei simple semnături electronice.

Solicitarea Partidului ARCA Națiunii Române este ca această investigație, complexă și completă, să nu se limiteze la cetățeanul Cristian Ghinea, ci să se extindă și la partidul USR a cărui surse de finanțare în ultimii 10 ani sunt mai mult decât obscure și devine din ce în ce mai evident că obiectivele sale (așa cum le-au promovat prin PNRR), nu au nici o legătură cu statul național Român, ci urmăresc interesele globale ale altor state (chiar daca unele din acestea sunt europene).

Prin acest proiect de lege, la art. 3, alin. 1, lit f. „adoptarea deciziilor privind înstrăinarea participațiilor la întreprinderile publice aflate sub controlul său direct sau indirect, precum și listarea pe piețele reglementate, cu informarea prealabilă a Guvernului” se legitimează înstrăinarea unor companii precum Nuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva către corporațiile străine (atât europene, cât și non-europene).

Această inițiativă legislativă este flagrant împotriva interesului național legitim și mai ales încalcă violent Constituția României. Reamintim partidelor parlamentare faptul că bunurile aflate în proprietate publică sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile.
Din acest motiv, acestea nu pot fi înstrăinate nici direct (prin așa-zisa vânzare/privatizare directă) și nici indirect (prin așa-zisa listare pe pietele reglementate/burse), chiar dacă grupările politico-financiare de la Bruxelles încearcă să impună acest lucru, în interesul corporațiilor lor națioanle și a fondurilor multi-naționale.

În esență, această inițiativă legislativă este o formă mascată de jefuire și falimentare a țării, dar și de încălcare flagranta a Constituției României. Constituția României nu numai că este actul fundamental, dar primează în fața oricăror constituții, chiar și europene.
Prin urmare, facem un apel la clasa politică să-și dovedească inteligenta, rațiunea, buna credință și independența în raport de ordinele anti-naționale primite de la așa-zisele “elite” din Bruxelles care, în majoritate deciziilor economico-politice critice, sunt împotriva cetățenilor români și a României (a se vedea și umilința Schengen, distrugerea fermierilor români cu subvenția de doar 1 EUR/hectar).
România are nevoie de o clasă politică inteligentă, independentă și nu obedientă și irațională!”, este mesajul ARCA transmis pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...