sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMizerie ascunsă sub preș într-un spital din țară: mucegai și medicamente expirate,...

Mizerie ascunsă sub preș într-un spital din țară: mucegai și medicamente expirate, găsite la subsol

-

Spitalul Județean din Focșani a fost amendat cu 9000 de lei, după ce inspectorii Direcției de Sănătate Publică Vrancea au descoperit mucegai și medicamente expirate, în subsolul unității medicale.  În plus, inspectorii au constatat că la subsol nu era făcută deratizarea.

Inspectorii DSP Vrancea au desfășurat, în perioada  9-10  iunie 2020, o anchetă la Spitalul Județean  Focșani, ca urmare a unor nereguli care vizau depozitarea într-un spațiu impropriu  a unor materiale sanitare și medicamente. Acestea aparțineau Secției de Dializă și Farmaciei spitalului, unele aflate în termen de valabilitate, altele fiind expirate. Inspectorii DSP au retras de la utilizare aceste materiale, fiind considerate deșeuri medicale.

„În spațiul de depozitare  gradul de umiditate era ridicat, mucegaiul, prezent peste tot, și, totodată, lipseau rafturile destinate organizării și dispunerii conforme a materialelor sanitare”, au informat inspectorii DSP Vrancea.

Potrivit aceleiași surse, abateri s-au găsit nu numai în sarcina celor care se fac vinovați de neîndeplinirea normelor de depozitare, ci și a celor care au dat dovadă de neglijență în îndeplinirea planului de deratizare.  

„Deși unitatea sanitară avea întocmit acest plan, nu s-a aplicat tratamentul pentru că nu a identificat nimeni prezența vectorilor”, a transmis DSP Vrancea.

Ca urmare a celor constatate la Spitalul Județean  din Focșani, inspectorii DSP au aplicat amenzi contravenționale, în cuantum de 9000 de lei, personalului responsabil cu depozitarea materialelor sanitare  și celui care avea în sarcină efectuarea lucrărilor de reparații a spațiilor cu destinație depozitare material sanitar. Totodată, inspectorii DSP au recomandat:

– igienizarea imediată a spațiului de depozitare din subsolul clădirii spitalului și efectuarea lucrărilor de reparații la instalația sanitară,

– verificarea permanentă de către personalul responsabil a condițiilor de depozitare a medicamentelor și materialelor sanitare,

– refacerea imediată a stocului de materiale sanitare necesare hemodializei,

– efectuarea cât mai rapidă a operațiunii de deratizare în subsolul clădirii și respectarea termenului de 6 luni prevăzut de legislația în vigoare (Ordinul   Nr. 119 din  4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, emis de Ministerul Sănătății).

Pentru verificarea remedierii deficiențelor constatate, Inspectorii DSP Vrancea vor efectua noi controale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...