Ministrul Educației: Copiii cu coronavirus vor fi izolați

Foto sursa: elevi, pixabay, com
Foto sursa: elevi, pixabay, com

Ministrul Educației, Monica Anisie a precizat, duminică care sunt pașii de urmat dacă un elev aflat la școală începe să aibă simptome de COVID. 

Majoritatea școlilor se redeschid luni, 14 septembrie. Acest lucru după ce acestea nu au mai funcționat cu elevi în clasă de șase luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

Copiii cu coronavirus vor fi izolați

Școlile au avut obligația să amenajeze un spațiu special pentru izolarea copiilor, dacă aceștia încep să prezinte simptome. Profesorul trebuie să anunțe conducerea școlii, pentru a ține legătura cu DSP. Copilul va merge în sala de izolare. El  va fi supravegheat de un cadru medical sau de un profesor desemnat. Între timp se vor anunța părinții. 

Clasa va fi închisă și orele se vor desfășura online

În cazul în care copilul are nevoie de sprijin medical, se va sună la 112. Clasa va fi închisă și orele se vor  desfășura online.

În condițiile în care sunt trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale. Iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile. Școală va fi închisă 14 zile și pentru dezinfecție, preciza recent ministrul sănătății, Nelu Tătaru. 

În cazul în care elevii prezintă la triajul epidemiologic sau în timpul orelor de curs, temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius sau simptomatologie de tip respirator aceștia vor fi izolați într-un spațiu desemnat pentru acest scop. Vor fi anunțati imediat aparținătorii.

Copilul simptomatic izolat într- un spațiu închis

Copilul simptomatic, care așteaptă să fie luat de la școală, va fi izolat întrun spațiu închis, în funcție de vârsta copilului. Dar și cu supravegherea adecvată de către adult, dacă este necesar.

Se va deschide o fereastră pentru ventilație. Dacă nu este posibil să fie izolat, se va mută într-o zonă aflată la cel puțin 4 metri față de alte persoane.

Dacă este necesar să meargă la baie în această perioadă, se va folosi o baie separată, dacă este posibil.

Se va apela serviciul de urgență 112.

Baia trebuie curățată și dezinfectată. Se vor folosi produse de curățare avizate înainte de a fi folosită de oricine altcineva.

Nu se va transporta elevul până la sosirea aparținătorului la medicul de familie, farmacie, servicul de urgență sau spital. Acest lucru doar dacă simptomele sau semnele sunt foarte severe, se va apela serviciul de urgență 112.

Dacă un membru al personalului a ajutat pe cineva care prezintă tușe continuă sau o temperatură ridicată, nu trebuie să plece acasă în izolare. Decât dacă persoană/elevul dezvoltă ulterior simptome., potrivit digi24.ro.

Igienizarea se face cu dezinfectant avizat. După ce bolnavul a plecat, pentru a reduce riscul de a transmite infecția la alte persoane. ataru

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.