Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu dezvăluie când se vor închide şcolile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă.

Potrivit ministrului, miercuri va fi prezentată o situație privind numărul de clase unde orele în format fizic au fost suspendate din cauza apariției cazurilor de Covid-19. 

„Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala”

„Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. (…) Am căutat să avem două reguli clare: Apariţia unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19 într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; Dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total de clase din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală. De data aceasta fiind nevoie şi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Cîmpeanu.

Peste 170.000 de copii şi adolescenţi au primit cel puţin o doză de vaccin

Ministrul Educaţiei a precizat că miercuri va fi prezentată o situaţie referitoare la numărul de clase care au avut activitatea fizică suspendată pe motiv de îmbolnăvire cu COVID-19.

Legat de vaccinarea elevilor, Sorin Cîmpeanu a spus că semnalele nu sunt foarte bune. La finalul lunii septembrie, erau peste 170.000 de copii şi adolescenţi care au primit minim o doză de vaccin.

La finalul lunii septembrie rata de acoperire vaccinală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani era 5,5%. Aproximativ 45.558 de persoane aveau cel puţin o doză de vaccin. La grupa de vârstă 16-19 ani, acoperirea vaccinală era 21%. Peste 170.000 de copii şi adolescenţi aveau cel puţin o doză de vaccin.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.