Ministrul Drulă: Începe ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila

sursa: Facebook

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că începe ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila. Este un pas important în cadrul proiectului privind realizarea podului peste Dunăre.

„Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect – cu ajutorul acestei platforme sau „catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul. Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni și jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces și începe la vară. Cablurile cântăresc împreună nu mai puțin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 kilometri”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Drulă a mai anunțat că se lucrează la primii șapte kilometri din șosea care va lega podul de rețeaua de drumuri naționale.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri și o lungime totală de 2 kilometri.

 Podul suspendat va fi poziţionat pe drumul principal Brăila-Jijila, între km 4+596,10 şi km 6+570,52, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (măsurat de la Sulina).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.