Miniștrii Guvernului Orban au depus jurământul

Guvernul Orban
Guvernul Orban

Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţii, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Şeful statului a semnat luni decretul pentru numirea Guvernului României, în următoarea componenţă:

Prim-ministru – Ludovic Orban;

Viceprim-ministru – Raluca Turcan;

Ministrul Finanţelor Publice – Vasile-Florin Cîţu;

Ministrul Afacerilor Interne – Marcel Ion Vela;

Ministrul Afacerilor Externe – Bogdan-Lucian Aurescu;

Ministrul Justiţiei – Marian Cătălin Predoiu;

Ministrul Apărării Naţionale – Ionel Nicolae Ciucă;

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Virgil-Daniel Popescu;

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor – Lucian Nicolae Bode;

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Nechita-Adrian Oros;

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Costel Alexe;

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – Ion Ştefan;

Ministrul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloş;

Ministrul Sănătăţii – Victor Sebastian Costache;

Ministrul Educaţiei şi Cercetării – Cristina Monica Anisie;

Ministrul Culturii – Bogdan Gheorghiu;

Ministrul Tineretului şi Sportului – Marian Ionuţ Stroe;

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale – Victoria Violeta Alexandru.

Declarațiile lui Klaus Iohannis

„Domnule prim-ministru Ludovic Orban, felicitări dumneavoastră şi întregii echipe guvernamentale. Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de patru ani, ci un mandat ceva mai scurt, dar prin compensare va fi mai greu”, a spus şeful statului la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Orban.

El i-a felicitat pe liberali pentru votul de învestitură din Parlament a Cabinetului Orban.

„Aţi reuşit să convingeţi partidele din opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate în Parlamentul României, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD-ului şi aţi reuşit să convingeţi suficienţi parlamentari pentru a vota moţiunea de cenzură, care a înlăturat de la putere guvernul eşuat pesedist, iar astăzi aţi reuşit din nou să convingeţi partidele din opoziţie şi alţi parlamentari să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Ludovic Orban. Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez astăzi, aici, că ce s-a întâmplat astăzi este un exerciţiu autentic democratic, un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parlament,un nou guvern a fost învestit printr-o nouă majoritate parlamentară”, a spus Iohannis.

Felicitări și pentru parlamentarii care au votat alături de PNL

„Sunt parlamentari din USR, din PMP, din UDMR, din ALDE, de la minorităţi, chiar din Pro România, chiar neafiliaţi şi unii chiar din PSD. Dumneavoastră, care aţi votat pentru învestirea Guvernului Orban, aţi făcut un lucru foarte înţelept. Aţi înţeles foarte bine să lăsaţi deoparte micul, meschinul aranjament politic într-un moment în care România a fost într-o criză guvernamentală. Aţi avut înţelepciunea de a vota acest nou guvern pentru a termina criză şi pentru a da României o şansă să meargă cu bine mai departe. Felicitări şi aprecieri din partea mea pentru toţi cei care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban!”, a spus Iohannis.

Declarațiile lui Ludovic Orban

„Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României, un partener de încredere care e gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României, pentru realizarea programelor şi proiectelor care pot să aducă România într-o situaţie de revenire pe drumul drept”, a spus Orban, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestitură a noului Cabinet.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.