Ministerul Familiei: În România trăiesc peste 80.000 de copii cu dizabilități

Copii cu dizabilitati
Copii cu dizabilitati sursa foto pag de FB Ministerul Familiei

În România, în evidenţele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei (ANPDCA), la sfârşitul lunii iunie a acestui an erau peste 80.000 de copii cu dizabilităţi.

50.000 sunt încadraţi în grad de handicap grav, a transmis Ministerul Familiei, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. „Dizabilitatea devine abilitate! Astăzi, întreaga noastră atenţie se îndreaptă către persoanele cu dizabilităţi din România. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este un prilej pentru noi toţi de a condamna ferm toate formele de discriminare şi excluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi”, se arată într-o postare publicată duminică pe pagina de Facebook a Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. 

„Susţin toate demersurile care apără şi promovează drepturile copiilor cu dizabilităţi, precum combaterea discriminării şi a abuzurilor de orice fel. Lupta împotriva discriminării, a marginalizării şi asigurarea unui trai decent trebuie să constituie, în continuare, o prioritate”, a declarat Natalia Intotero. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a organizat în această vară, cu sprijinul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului tabere pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, însoțiți de asistenții personali. „În această vară peste 1.000 de tineri din întreaga ţară s-au aflat în vacanţă la mare”, se arată în comunicatul ministerului, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.