Mercedes și Karsan au contestat licitația pentru autobuze. Gabriela Firea vrea modificarea legislației

miting Diaspora 10 august

Companiile Mercedes şi Karsan au contestat licitaţia pentru autobuze a Primăriei Capitalei, în urma căreia a fost declarată câştigătoare compania turcească Otokar. Gabriela Firea spune că trebuie schimbată legislaţia achiziţiilor publice.

Nemulţumiţi de rezultatul licitaţiei, reprezentanţii Mercedes şi Krasan s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). La licitaţia organizată de PMB s-a stabilit că turcii de la asocierea Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. vor livra către RATB 400 de autobuze Euro 6. Preţul unui autobuz va fi de 250.000 de euro plus TVA.

„Este păcat că, din cauza acestor contestaţii, bucureştenii nu beneficiază în cel mai scurt timp de un transport public modern, la standarde europene, în ciuda tuturor eforturilor depuse de Primăria Capitalei. Contestarea unor licitaţii importante nu reprezintă un caz singular, mai ales că sunt avocaţi care, urmărind câştiguri substanţiale, îşi îndeamnă clienţii să conteste licitaţiile, în detrimentul clar al cetăţenilor care au nevoie de un transport public civilizat”, a declarat joi primarul general Gabriela Firea.

Potrivit edilului, preţul de 250.000 de euro pentru un autobuz turcesc ar fi unul mediu. „Facem precizarea că preţul comunicat de Municipalitate, adică 250.000 euro per bucată, reprezintă un preţ mediu, acesta variind în funcţie de dimensiunile acestora”, a mai precizat primarul Capitalei.

Gabriela Firea susţine că va solicita schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte achiziţiile publice. „Voi solicita modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestaţii, pentru că actuala legislaţie le permite unor contestatari „de profesie”, să acţioneze contra interesului cetăţenilor prin întârzierea sau chiar suspendarea unor proceduri esenţiale şi să prejudicieze, nefondat, imaginea Municipalitatii”, a mai declarat primarul general.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.