Meleșcanu, ales președintele Senatului. Tăriceanu contestă la CCR

Meleșcanu, ales președintele Senatului
sursa : Google

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, după ce a obținut în turul II 73 de voturi. După aflarea rezultatului, Meleșcanu le-a mulţumit celor care l-au votat și i-a asigurat că va fi un preşedinte echilibrat. Meleșcanu a fost propunerea PSD.

În al doilea tur, Teodor Meleşcanu a obținut 73 voturi, în timp ce Alina Gorghiu a  primit 59 de voturi.

”Doresc să mulţumesc în primul rând tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat.(…) Este o experienţă pe care o pun necondiţionat la dispoziţia poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016”, a afirmat Meleşcanu.

Dăncilă: Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament

„Felicitări domnului Teodor Meleşcanu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi că, aşa cum am spus şi aseară, avem curajul şi încrederea să venim la vot cu un nou guvern. Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleşcanu pentru a ne reconfirma buna-credinţă şi asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum şi respectul faţă de cei care au preferat să nu fugă de responsabilităţi. Ieşirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi – precum şi dorinţa domnului Meleşcanu şi a altor colegi de menţinere a acestei guvernări – confirmă faptul că sunt mulţi oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în faţa oamenilor”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Tăriceanu: Contestăm la CCR

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, amenință cu sesizare la Curtea Constituțională a României deoarece au fost doi candidați ai aceluiași grup parlamentar. „Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.