McDonald’s dă în judecată Primăria Florenţa, cerând despăgubiri de 18 milioane de euro

Americanii de la McDonald’s dau în judecată Primăria Florenţa, cerând despăgubiri în valoare de 18 milioane de euro, pentru că nu le-a permis să deschidă un restaurant în centrul oraşului, în Piazza del Duomo.

Gigantul fast-food intenţiona să deschidă un magazin în Piazza del Duomo, dar primarul Florenţei a respins propunerea.

Decizia primarului,,luată în iunie, a fost aprobată, o lună mai târziu, de o comisie tehnică înfiinţată cu scopul de a conserva centrul istoric al oraşului. McDonald’s, care şi-a modificat propunerea iniţială astfel încât să se potrivească reglementărilor oraşului italian, cere acum daune.

Reprezentanţii lanţului fast-food susţin că au fost discriminaţi şi vor să recupereze cei 17,8 milioane de euro pe care estimează că îi va pierde în următorii 18 ani. Ei susţin că planul lor urma să respecte politicile locale, precum introducerea în meniu a unor produse locale, precum cer măsurile locale de comerţ.

„Suntem de acord că moştenirea culturală şi istorică şi centrele istorice ale oraşelor italiene trebuie să fie protejate şi garantate, precum şi magazinele mici tradiţionale şi istorice, dar nu putem accepta măsuri discriminatorii care afectează libertatea iniţiativei private fără să fie în avantajul cuiva”, au declarat reprezentanţii McDonald’s pentru BBC.

Primarul Florenţei, Dario Nardella, susţine că nu s-a creat un prejudiciu prin respingerea ofertei de a deschide un restaurant în Piazza del Duomo, renumită pentru arhitectura gotică şi renascetistă. „McDonald’s are dreptul să înscrie o aplicaţie, pentru că acest lucru este permis de lege, dar şi noi avem dreptul să spunem nu”, a spus acesta în faţa consiliului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.