Mașina unui polițist incendiată. A fost amenințat cu moartea de un șofer prins la volan sub influența alcoolului

sursa: Sindicatul Europol

Un polițist, din județul Botosani, a fost amenințat cu moartea de un șofer căruia i-a întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului. A doua zi, polițistul și-a găsit mașina în flăcări. Cazul a fost făcut public de Sindicatul Europol.

„Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba. Este realitatea dureroasă din județul Botosani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a „îndrăznit” să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului. În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări”, a anunțat Sindicatul Europol.

Reprezentanții Sindicatului Europol critică decizia conducerii IPJ Botoșani, care „nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia”.

„Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.