miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăUtileInformează-teMarți încep înscrierile pentru a doua sesiune din Bacalaureat 2017. Întâi probele...

Marți încep înscrierile pentru a doua sesiune din Bacalaureat 2017. Întâi probele scrise, api oralul

-

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anteriori se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine a doua sesiune de Bacalaureat 2017, înscrierile încheindu-se în 14 iulie. În premieră, examenul va începe cu probele scrise şi abia apoi vor urma probele orale.

Potrivit calendarului de Bacalaureat 2017, în perioada 11-14 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar pe 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Pe 21 august încep probele scrise ale examenului, cu Limba şi literatura română, 22 august – Limba şi literatura maternă, 23 august – proba obligatorie a profilului şi 24 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Din 25 august încep probele orale ale examenului. Astfel, în 25-28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în 30-31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 septembrie, până la ora 16,00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16,00-20,00. În intervalul 2-5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat 2017 poate aproba în situaţii excepţionale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrările scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, după soluţionarea celor peste 42.200 de contestaţii depuse de candidaţi la probele scrise, au fost publicate luni de Ministerul Educaţiei şi arată că numărul promovaţilor a crescut de la 91.754 înainte de contestaţii la 93.640, adică rata de promovare este 72,9% faţă de 71,4%. De asemenea, numărul mediilor de 10 a crescut cu 29. Cea mai mare rată de promovare, de peste 83%, s-a înregistrat în judeţele Bacău, Sibiu, Iaşi şi Cluj, în timp ce în judeţele Ilfov şi Giurgiu rata de promovare a rămas sub 55%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...