Marian Vanghelie a fost reținut de DNA. TUN de 90 milioane de euro

Marian Vanghelie

Vanghelie

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost retinut, joi seara, pentru 24 de ore de procurorii DNA .Patru persoane, printre care şi vărul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, au fost reţinute în dosarul în care este implicat şi edilul.

Marian Vanghelie a fost dus joi seară la audieri la sediul DNA. Joi au avut loc percheziţii făcute de DNA acasă la Marian Vanghelie, dar şi la Primăria Sectorului 5, condusă de acesta. Primarul Marian Vanghelie este suspectat că, începând din 2007, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină contracte cu Primăria în valoare de două miliarde de lei.

Vanghelie l-ar fi ajutat pe Marin Dumitru să obţină, pentru firmele pe care acesta le controlează, acordarea unor contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, edilul percepea un „comision” de aproximativ 20% din valoarea acestora, care era plătit de omul de afaceri prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv Daniel-Nicolae Dinuţ şi Mircea-Sorin Niculae, văr al lui Vanghelie.

Joi, în jurul orei 15,00, percheziţiile derulate la domiciliul lui Marian Vanghelie s-au încheiat. Apoi, edilul a fost adus cu o maşină a Poliţiei la sediul Primăriei.  În tot acest timp, Oana Niculescu Mizil, partenera primarului, a fost audiată la DNA. Ea este acuzată de activităţi incompatibile cu funcţia de deputat.

Marian Vanghelie este suspectat de fapte de abuz în serviciu, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru. Procurorii DNA verifică modul în care, începând din 2007 şi până în prezent, au fost acordate lucrări finanţate din bugetul public al Primăriei Sectorului 5, către o anumită societate comercială.

Este vorba despre contracte acordate pentru reabilitarea de instituţii de învăţământ – grădiniţe şi şcoli. Au avut loc descinderi la sediul Primăriei, la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 5, la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la sediul firmei respective – Callex Business Group.

Prejudiciul estimat se ridică la două miliarde de lei.  Lucrările finanţate din bani publici ar fi fost acordate nelegal, iar, potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de 20% din suma acordată pentru lucrări, adică aproximativ 90 milioane de euro.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.