Ludovic Orban, măsuri de carantină: Restricție privind circulația și între orele 6.00 și 22.00

Ludovic Orban a declarat marţi că interdicţia de ieşi din casă pentru persoanele de peste 65 de ani, nu va fi valabilă pe tot parcursul unei zile. Ci va exista un interval în care acestea vor putea merge la cumpărături într-o perioadă dedicată exclusiv lor în magazine.

Legat de restricţiile obligatorii pentru deplasările între 6:00 şi 22:00, Orban a afirmat că cetăţenii vor putea ieşi din casă pentru a putea merge la serviciu. Dar si pentru a-şi face cumpărăturile necesare, pentru a face mişcare în jurul locuinţei. Sau pentru a-şi plimba animalele de companie.

Orban a afirmat că informaţia conform căreia persoanele de 65 de ani nu vor avea permis accesul în afara locuinţei necesită precizări. Aceste persoane vor putea merge la cumpărături într-un anumit interval în timpul zilei. Dar şi în intervale dedicate vârstnicilor în magazine.

Ce a declarat Ludovic Orban

”Pentru a-i proteja, se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiliciu. Dar nu pe toată perioada zilei. Vor fi perioade când cei peste 65 de ani se pot deplasa. Să nu interactioneze cu alţi cetăţeni. Să îşi cumpere ce au nevoie”, a explicat premierul.

„Să reducem cât de mult riscul de contaminare a cetățenilor români. Astăzi am participat la o întâlnire de lucru unde am facut o evaluare.Am convenit asupra unor măsuri care va fi adoptate prin Ordonață Militară de MAI. Măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim a infectării românilor cu COVID.

„Sunt măsuri de restrângere a cirulației românilor. Măsura va fi prezentată în această seară de ministrul de Interne.  Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22:00 și 06:00, vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00 Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu. Pentru a-și cumpăra bunurile necesare. Cum ar fi medicamente, alimente.Pentru a putea merge la analize medicale urgente care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie.

Se va permite deplasarea în jurul locuinței. Sunt limitări ale cetățenilor pe parcursul zilei”,a  spus Ludovic Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.