joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăLudovic Orban îl face praf pe Iohannis: Azi zice una, mâine zice...

Ludovic Orban îl face praf pe Iohannis: Azi zice una, mâine zice alta! Nu avem mari șanse de aderare la spațiul Schengen!

-

„Președintele Klaus Iohannis, care astăzi zice una, mâine zice alta, trebuia să știe foarte clar care e poziția fiecărui stat din UE cu privire la aderarea României la Schengen și să realizeze toate demersurile diplomatice, pentru a îndepărta opoziția lor”, declară fostul premier Ludovic Orban.

CITEŞTE ŞI: După ce a spus că nu e certitudine intrarea României în Schengen, Iohannis vine cu noi detalii

Orban vorbește la RFI despre „o lipsă de efort diplomatic care să fi fost efectuat în mod constant”.

Ludovic Orban spune ce trebuie să facă România, pentru a convinge statele reticente să o accepte în Spațiul Schengen: „Să poarte negocieri bilaterale, să identifice care sunt cauzele reale ale opoziției guvernelor din țările respective, să încerce să acționeze asupra cauzelor. Este obligația președintelui de a conduce toate aceste eforturi. La noi, președintele este cel care reprezintă România în Consiliul European. De asemenea, conform Constituției, el conduce, practic, toată politica externă a României și evident, aici, toate demersurile trebuie făcute la cel mai înalt nivel, așa cum din păcate nu au fost făcute până acum. În mod normal, președintele care astăzi zice una, mâine zice alta trebuia să știe foarte clar care e poziția fiecărui stat din UE cu privire la aderarea României la Schengen și pe baza evaluărilor făcute, să realizeze toate demersurile diplomatice, în special în relațiile bilaterale, dar și în cadrul instituțiilor europene, pentru a putea îndepărta această opoziție”.

Dreptul românilor

Fostul premier subliniază că „România are dreptul de a deveni membru Schengen, este un drept al cetățenilor români, integrarea României în Schengen nu este un cadou politic acordat unei guvernări sau unei coaliții aflate la guvernare, ci este consfințirea unui drept pe care-l are fiecare cetățean român, ca urmare a apartenenței României la UE”.

Ludovic Orban crede că nu sunt șanse foarte mari ca România să adere la Spațiul Schengen, după Consiliului JAI de pe 8 decembrie: „Sincer, nu cred că sunt foarte mari șansele. Îmi doresc ca decizia să fie favorabilă, dar vedeți că ce a apărut în ultimul timp reflectă o lipsă de efort diplomatic care să fi fost efectuat în mod constant. Poziția Austriei trebuia cunoscută (…). E foarte importantă poziția Germaniei și a Franței”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...