Lovitură pentru Niculae Bădălău

Niculae Bădălău FOTO: gov.ro
Niculae Bădălău FOTO: gov.ro

Niculae Bădălău rămâne după gratii, au stabilit magistrații Curții de Apel București care au judecat contestația acestuia la această măsură.

CITEŞTE ŞI: Bădălău, cerere de ULTIMĂ oră La Curtea de Apel

Practic acesta rămâne în arest preventiv, mai exact la Penitenciarul Rahova, acolo unde a fost mutat de la Centru de Reținere și Arestare al Poliției Capitalei. Bădălău se află în arest preventiv de la sfârșitul lunii noiembrie și dacă nu ar fi fost trimis în judecată, la împlinirea termenului de 180 de zile de arest, ar fi trebuit să fie eliberat.

Trimis în judecată

Doar că procurorii DNA s-au grăbit și fostul senator este deja trimis în judecată primele discuții legat de temeinicia actului de sesizare vor fi făcute în instanță pe 28 februarie. Atunci magistrații de la Tribunalul Giurgiu vor dezbate legat de rechizitoriu și dacă totul este în regulă procesul va intra în linie dreaptă. Procurorii susțin, în rechizitoriu, că lucrările din bani publici erau atribuite prin corupție, în sistem de parandărât. Finanțările de la instituțiile centrale precum Compania Națională de Investiții ar fi, de asemenea, obținute prin trafic de influență, totul ar fi fost împărțit în Giurgiu ca o pradă. Un exemplu în acest sens este acela în care Bădălău spune: „I-am luat sala de sport”, „Îți bag dispensarul”.

Din rechizitoriu rezultă că bătălia pentru resurse sunt extrem de intense, chiar dacă există o familiaritate în exprimare a personajelor. Lui Niculae Bădălău, ceilalți îi spun Nicu sau Nae, Năică. Bădălău îl numește Grasu pe deputatul PNL Alexandru Andrei și Tică pe Dumitru Beianu, șeful PNL al CJ Giurgiu. Pe de-o parte, procurorii arată cum fostul ministru i-ar fi solicitat lui Dan Păsat, primarul susținut de PNL din comuna Bucșani, județul Giurgiu, atribuirea unui contract de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în valoare de peste 7 milioane de lei pentru firma controlată de ginerele lui, Răzvan Marica. În schimb, Bădălău i-ar fi promis primarului că îi obține finanțare pentru proiect de la Compania Națională de Investiții.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.