Locuitorii din Soveja, terorizați de lupi!

Lupi
Lupi sursa foto piixabay

Lupii le crează probleme locuitorilor din localitatea Soveja, Vrancea. Ei se confruntă în ultimul timp cu atacuri tot mai numeroase ale animalelor asupra gospodăriilor.

Mai multe animale, printre care şi câini de pază, au fost omorâte, primarul Ionuț Filimon cerând măsuri, potrivit digi24.ro.

„Din păcate, ne confruntăm cu astfel de situaţii şi nu de azi, de ieri. La noi trenează problema de ceva timp. Iniţial am crezut că sunt atacuri izolate, dar, din păcate, lucrurile au început să ia amploare. Avem cetăţeni care au reclamat că le-au fost sfâşiaţi câinii. S-a crezut că sunt şacali, dar apoi au fost văzuţi de oameni pe raza localităţii. Poate sunt în tranzit, nu ştim. Dacă în privinţa urşilor lucrurile s-au mai aşezat, şi în ultima perioadă nu am mai avut probleme, acum vedem că şi lupii coboară tot mai des în zonele locuite. Oamenii sunt speriaţi. Nu e tocmai plăcut să ştii că lupii dau iama în curte şi că nici măcar câinele de pază nu te mai poate apăra”, a declarat primarul Ionuţ Filimon. Edilul a postat pe Facebook un mesaj „S.O.S.”. Autorităţile se vor întâlni de urgenţă cu reprezentanţii Ocolului Silvic care gestionează fondul cinegetic din zonă, analizând măsurile ce pot fi luate pentru evitarea unei tragedii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.