sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăKovesi loveşte din nou în România: Ce fraudă a descoperit Parchetul European

Kovesi loveşte din nou în România: Ce fraudă a descoperit Parchetul European

-

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kövesi, efectuează astăzi percheziții în mai multe puncte din județul Brăila, în cadrul unei anchete privind o presupusă fraudă în valoare de 561.000 de euro, care implică fonduri agricole UE. Un birou aparținând unui funcționar public, trei firme și patru locuințe sunt percheziționate.

CITEŞTE ŞI: O dronă observată de militari în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu: Avertismentul specialiştilor!

„În cauză este un funcționar public care lucrează pentru comuna Gropeni din județul Brăila (România), despre care se presupune că ar fi obținut 561 000 de euro din fonduri agricole UE prin falsificarea documentelor pe numele unei întreprinderi individuale și al unei societăți comerciale, eliberate de către acesta. Documentele falsificate au fost depuse la Agenția Română de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Brăila în vederea achiziționării între 270 și 427 de hectare de teren în perioada 2013-2020″, arată EPPO.
Urmează audierile

Întreprinderea individuală

„Se presupune că funcționarul public a fost, în realitate, cel care administra întreprinderea individuală și societatea comercială care a obținut fondurile, în locul soției și fiului său, care au fost numiți ca administratori legali.

Toate cele trei persoane vor fi aduse la sediul unității de poliție pentru audieri, urmând ca împotriva lor să fie dispuse măsuri legale. Perchezițiile mobilizează zeci de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organziate Galați și Jandarmeria Română – Inspectoratul de Jandarmerie Județean Brăila (Jandarmeria Română – Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brăila)”, transmite EPPO.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...