Judecătoarele care l-au condamnat pe fostul şef al CNAS, date afară din Magistratură

Lucian Duță a fost trimis în judecată

Secţia pentru judecători a CSM a decis joi, 15 decembrie, excluderea din magistratură a două judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Cântăreţ de muzică populară, membru CSM

Este vorba despre Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu, care l-au condamnat la şase ani închisoare pentru corupţie pe Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS.

Membrii CSM care au luat această decizie îşi termină mandatul la începutul anului viitor.

Cele două judecătoare au fost cercetate disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru că, printre altele, au dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului şef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

Conform publicaţiei G4Media, în motivarea condamnării lui Lucian Duţă, cele două judecătoare au menţionat că Gigi Valentin Ştefan, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, şi subordonatul acestuia, Teodor Niţă, fost candidat pentru şefia DIICOT, au desfăşurat o acţiune „cu vădit caracter penal” în încercarea de a-l ajuta pe fostul şef al CNAS şi pentru a îngreuna tragerea sa la răspundere penală. Acţiunile celor doi procurori erau descrise de Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu cu „intenţia de a-i hărţui” pe martorii cheie din dosarul lui Duţă.

Condamnat la 6 ani

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare pentru luare de mită, el fiind judecat pentru că, în perioada 2010 – 2012, a primit mită de 6,3 milioane de euro de la două firme de software care au încheiat contracte cu CNAS. Duţă era la vremea respectivă membru în conducerea PDL, dar şi preşedinte interimar al PDL sector 1. În 2016, Lucian Duță, fost președinte al CNAS și pion important al regimului Băsescu, a fost numit secretar executiv în PNL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.