sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăIohannis, mesaj după cutremurul devastator din Turcia

Iohannis, mesaj după cutremurul devastator din Turcia

-

Președintele Klaus Iohannis a transmis primul mesaj după cutremurul din Turcia, unde au murit peste 300 de oameni.

CITEŞTE ŞI: Fotbaliștii de la Oțelul Galați, mesaj din Turcia: Suntem în siguranță, în urma cutremurului

„Gândurile noastre se îndreaptă către victime și familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria. Transmit din partea României condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectați de această tragedie”, a scris Iohannis pe Twitter.

Peste 300 de persoane ucise

Un cutremur puternic a ucis mai mult de 300 de persoane într-o zonă extinsă, din sudul Turciei şi nordul Siriei. Aproximativ 1.000 de persoane au fost rănite de cutremurul de 7,8 grade, care a avut loc înainte de răsărit şi care a fost urmat de mai multe replici. Epicentrul seismului a fost în apropierea oraşului turc Gaziantep, unde un martor ocular a povestit cum oamenii au fugit către spaţiile deschise, în timpul celor trei cutremure puternice. Cele mai grave pagube par să se fi înregistrat în sudul Turciei şi nordul Siriei, dintre care ultimul era deja devastat de război. Cutremurul a fost resimţit chiar până în Beirut, Ierusalim şi Gaza. Guvernatorul unei provincii din Turcia a declarat că cel puţin 130 de clădiri s-au prăbuşit doar în regiunea lui. Soldaţii urmează să se alăture echipelor de căutare şi salvare, iar oficialii turci au cerut ajutor internaţional. Apărarea civilă a Siriei a declarat stare de urgenţă şi a comunicat că numeroase persoane sunt blocate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...