Iohannis, discuţii despre Portul Constanţa în Singapore

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, cu prilejul vizitei de stat în Republica Singapore, convorbiri cu Prim-ministrul Lee Hsien Loong.

CITEŞTE ŞI: Cei care vor câștiga mai mult decât Iohannis vor plati impozite mai mari

Şeful statului a prezentat demersurile de extindere a capacităţii portului Constanţa şi a menţionat potenţialul pe care portul Constanţa şi Dunărea le au pentru conectarea între Europa şi Asia şi a subliniat contribuţia ţării noastre la securitatea alimentară globală prin sprijinirea tranzitului grânelor şi a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume. La rândul său, Prim-ministrul Lee Hsien Loong a subliniat convergenţa de poziţii şi interese ale celor două state în actualul context geopolitic şi importanţa respectării ordinii internaţionale bazate pe reguli, cu Carta ONU în centrul său şi a accentuat obiectivul comun de a consolida relaţia bilaterală şi de a extinde investiţiile în sectoare de interes comun.

„Cu prilejul vizitei de stat în Republica Singapore, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 10 martie 2023, convorbiri cu Prim-ministrul Lee Hsien Loong. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis obiectivul României de a extinde şi aprofunda cooperarea bilaterală cu Republica Singapore. Discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali au evidenţiat potenţialul ridicat de cooperare în domeniile IT, educaţie, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică şi înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia verde”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Demersuri de extindere

Preşedintele României a prezentat demersurile de extindere a capacităţii portului Constanţa şi a menţionat potenţialul pe care portul Constanţa şi Dunărea le au pentru conectarea între Europea şi Asia. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat contribuţia ţării noastre la securitatea alimentară globală prin sprijinirea tranzitului grânelor şi a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat obiectivele Summitului Iniţiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie, precum şi relevanţa în plan securitar a Formatului Bucureşti 9, inclusiv ca platformă de consultare transatlantică, evocând recenta reuniune la care a participat şi Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

„Discuţiile au mai prilejuit un schimb de opinii cu privire la gestionarea impactului agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, din punct de vedere umanitar, economic şi alimentar, dar şi în ceea ce priveşte necesitatea respectării principiilor înscrise în Carta ONU. La rândul său, Prim-ministrul Lee Hsien Loong a subliniat convergenţa de poziţii şi interese ale celor două state în actualul context geopolitic şi importanţa respectării ordinii internaţionale bazate pe reguli, cu Carta ONU în centrul său. De asemenea, premierul singaporez a accentuat obiectivul comun de a consolida relaţia bilaterală şi de a extinde investiţiile în sectoare de interes comun”, se mai arată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.