Iohannis anunţă consultări cu partidele! Luni ar putea anunţa premierul

Curtea Constituțională
Klaus Iohannis a stricat jocul baronilor de Tulcea FOTO: Presidency.ro

Iohannis a anunțat joi că va chema luni, la ora 12.00, partidele politice la consultări.

El a declarat, întrebat dacă ar susține un guvern minoritar PNL UDMR, cu susținere PSD în Parlament, că nu-l interesează „teoria chibritului” și că este interesat să „avem un guvern care să poată să gestioneze bine România”. „Asta voi căuta”, a subliniat președintele.

CITEŞTE ŞI: Iohannis şterge pe jos cu USR: Nu au în spate nicio gândire pentru România!

„Probabil, majoritatea, dragi români, ați aflat că a avut loc o moțiune de cenzură, și guvernul a fost dărâmat, cum se spune popular, de unii politicieni care doar au vrut să arate că au voturi, dar nu au nicio viziune pentru după. Acest guvern a căzut victimă unor mișcări politicianiste.

Alianţa USR, PSD, AUR

„Acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România”, a susținut Iohannis.

USR care s-a dat mare partid reformist a abandonat guvernarea la un moment dat, din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece. Pentru ei nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și AUR să dărâme guvernul. Acum trebuie să ieșim din această criză. Pașii constituționali sunt cunoscuți, eu voi chema partidele la consultări”, a declarat Klaus Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here