Invitație să locuiești temporar într-un sat săsesc

Vrei să faci bine, dar în același timp să locuiești o perioadă într-un sat săsesc transilvan? Dacă răspunsul este da, atunci te poți înscrie în programul de voluntariat al Fundației Mihai Eminescu Trust din Sighișoara.

Programul este deschis oricărei categorii de vârstă și implică activități diverse, de la organizarea de ateliere de educație și timp liber la implicarea în pregătirea de brunch-uri în vechile cetăți săsești din sudul Transilvaniei.

Mai multe detalii ne oferă Liza Bunescu din partea Fundației Mihai Eminescu Trust: „Pentru voluntari sunt multe programe faine, mai ales pe perioada verii, avem opt tabere anul acesta în care participă și voluntari, în 4 sate din Transilvania – Archita, Mălâncrav, Florești și Alma Vii. Tematici diferite, de la botanică, ecologie, sport lectură și încă câteva – muzică. Pot să vină, aici, voluntari, timp de opt zile se pot integra în viața satului, trăiesc într-o casă tradițională din zonă, mănâncă bucate de aici, tare faine făcute de doamnele de la Fundație și fac ateliere cu copii”.

Voluntariatul reprezintă o acțiune concretă de implicare civică, cu tradiție în țările de vest de peste 40 de ani.

De la an la an, implicarea oamenilor în astfel de activități crește, mai ales că reprezintă deseori un atu în plus la angajare sau admitere la unele instituții de învățământ.

Detalii despre programele de voluntariat găsiți pe site-ul www.mihaieminescutrust.ro, informează RADIO TÂRGU MUREŞ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.