Instanţa supremă ar putea da sentinţa definitivă în dosarul lui Tăriceanu

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, luni, sentinţa definitivă în dosarul lui Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă. Preşedintele Senatului a fost achitat în primă instanţă.

La ultimul termen al procesului din 25 martie, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că acest dosar este o înscenare, ca urmare a recomandărilor făcute în cadrul MCV, acuzând „practici specifice unei procuraturii din anii ’50”.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.