Instanţa, decizie BOMBĂ pentru Revolut: Conturile pot fi poprite!

Veste șoc pentru români. Conturile Revolut pe care aceștia le dețin pot fi poprite după ce o instanță a decis că instituie poprire pe conturile deținute de doi români la Libra Bank.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, la Antena 3, ce urmări are decizia instanței de poprire a conturilor Revolut.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Dan se transformă în procuror şi acuză directorul ASPA că ar fi furat peste 500.000 de euro după un raport al Curţii de Conturi!

„Mulți au avut senzația că mitul acesta, sau Fata Morgana, cu Revolutul o să meargă cumva la infinit. Că acele conturi nu pot fi poprite. Atâta vreme cât Revolut are conturile în cadrul Libra Bank, evident că terțul poprit, adică o terță persoană, are obligația, la indicația executorului judecătoresc, să popreasca acele conturi. Și vorbim probabil de sute de mii de persoane care au conturile la această instituție, Revolut, care la rândul ei are conturile la Libra Bank.

Validarea popririi

Din câte am văzut, s-a admis cererea de validare a popririi. Atunci când un terț poprit refuză pur și simplu să instituie poprirea, instanța de judecată vine și stabilește dacă poprirea este legală sau nu. Dacă Libra Bank nu va da curs acelei solicitări, bineînțelse că banii pe care trebuia să îi plătească deținătorul o să îi plătească Libra Bank.

Multă vreme a existat această situație, cu popririle la Revolut care nu puteau să fie puse în executare, pentru că nu existau conturi în România. Și atunci era ceva mai greu, pentru recuperatorii de creanțe dar și pentru bănci, să își recupereze creditele. Toți cei care au conturile în cadrul Libra Bank trebuie să știe că, din nefericire pentru ei, executarea silită poate fi începută acolo și pot fi poprite conturile. Dar bineintels că poate fi și contestată” a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.