Începe preselecția pentru Eurovision România 2017. Cum și până când se pot face înscrierile

Eurovision 2018

Preselecţia pentru Eurovision România va fi difuzată de TVR în perioada 5-11 februarie, iar artistul Ovidiu Anton, care ar fi trebuit să reprezinte ţara la ediția din 2016, va susţine un spectacol în semifinala Selecţiei Naţionale 2017, pe 26 februarie.

”Mă bucur să susţin acest recital în cadrul Selecţiei Naţionale Eurovision România alături de noua mea trupă, ANTON. O fac în primul rând pentru fanii Eurovision care m-au susţinut şi pentru toţi românii care au fost alături de mine. Vom cânta o parte din piesele noi, la care am lucrat în ultima jumătate de an. Anton merge mai departe”, a spus câştigătorul Selecţiei Naţionale 2016.

Compozitorii care doresc să participe la Selecţia Naţională a concursului mai au nouă zile la dispoziţie pentru a înscrie piesele la Registratura TVR sau electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro. Perioada de înscrieri se va încheia pe 22 ianuarie, iar echipa Eurovision România va trimite materialele membrilor juriului.

Juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat. Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, în perioada 27 – 29 ianuarie, în faţa juriului şi a invitaţilor care îi vor susţine din gradene. În premieră în istoria Selecţiei Naţionale, înregistrările audierilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-un show inedit, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD şi TVR Internaţional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale 2017, care vor rămâne în cursă pentru a reprezenta România pe scena Eurovision din Kiev. Semifinala Selecţiei Naţionale va avea loc pe 26 februarie, iar finala, pe 5 martie. Câştigătorul va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns în octombrie la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea de către postul public de televiziune a ediţiei din 2017.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.