Începe Postul Paştelui. Ce trebuie să facă creștinii ortodocși

Postul Paștelui începe luni, 15 martie 2021, și se încheie peste șase săptămâni. Creștinii ortodocși păstrează timp de 40 de zile câteva reguli stricte de la care nu se abat nicio secundă până în ziua în care se încheie înfrânarea.

Credincioșii de pretutindeni trebuie să aibă în vedere câteva reguli impuse de Biserică, datoria lor nefiind numai alimentară, ci și trupească. Mai exact, oamenii nu renunță numai la alimentele de origine animală, ci și la gândurile rele și la poftele trupești.

Abstinenţa

De asemenea, în timpul celor 40 de zile de post credincioșii nu trebuie să facă fapte rele sau să aibă gânduri necurate despre oamenii din jur. În plus, cel mai drastic post de peste an cere o curățare din toate punctele de vedere, rugăciunea fiind cea mai importantă.

Pentru a ține corect Postul Paștelui creștinii ortodocși trebuie să aibă în vedere câteva reguli clare, care sunt stabilite din vechime de Biserica Ortodoxă. Mai exact, în primele zile ale postului se recomandă postul complet, ceea ce înseamnă că nu se mănâncă și nu se bea nimic.

În toate zilele din Postul Paștelui, cu excepția zilelor de dezlegare, se mănâncă uscat o singură dată pe zi, în zilele luni-vineri, în timp ce în zilele de sâmbătă și duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn și puțin vin.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.