Începe montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului pietonal de la Piaţa Presei Libere

Piața Presei Libere pasajPrimăria Municipiului București a anunțat miercuri că va începe montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului pietonal de la Piața Presei Libere, care va asigura legătura între capătul tramvaiului 41 și aleea de acces în Parcul Herăstrău către fostul Pavilion H.

Pentru realizarea pasajului pietonal subteran adiacent pasajului rutier de la Piața Presei Libere, s-a decis restricționarea circulației pe șoseaua Kiseleff, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, în perioada 6 — 10 martie.

De vineri, ora 23,00, până duminică, la ora 10,30, se va închide laterala de trei benzi de pe sensul spre Piața Presei Libere în scopul montării primului tronson al pasajului pietonal. În această perioadă, pe zona centrală a b-dului Kiseleff se va circula în sens unic, dinspre Arcul de Triumf către Piața presei Libere. De duminică, ora 11,00, până marțea viitoare, ora 7,00, se va închide zona centrală pentru montarea celui de-al doilea tronson al pasajului pietonal.

În continuarea lucrărilor la Pasajul Piața Presei, de vineri se va restricționa accesul autobuzelor din șos. Kiseleff în terminalul „Piața Presei”.

Din această cauză, autobuzele liniilor 149, 261, 304 și 449 vor circula pe sens terminal „Piața Presei”, de la rond Piața Presei pe bd. Mărăști, rond Piața Montreal, bd. Expoziției. Celălalt sens nu se modifică. Până pe 6 aprilie, autobuzele vor purta suplimentar, pe sens terminal Piața Presei, inscripția „Circulă pe Bd. Mărăști”.

Astfel, vineri și sâmbătă, stația de autobuze „Muzeul Satului” (liniile 131, 205, 330, 331, 335) sens Piața Presei Libere se suspendă iar autobuzele liniilor 131, 205, 330, 331, 335, 783 vor circula pe zona centrală. Pasajul pietonal este parte componentă a lucrării Pasaj Piața Presei Libere.

Întregul proiect presupune realizarea unui pasaj rutier de circa 700 de metri pe sensul dinspre DN1 spre bulevardul Kiseleff și bulevardul Mărăști și a două pasaje pietonale subterane — un pasaj subteran pietonal nou, dar și scurtarea și modernizarea celui existent.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.