Încă o localitate din județul Dâmbovița intră în carantină zonală. Ce măsuri iau autoritățile

Sursa Foto:Judetul_Dambovita_3D_map
Sursa Foto:Judetul_Dambovita_3D_map

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a propus intrarea în carantină a comunei Bezdead, indicele de infectare cu noul coronavirus fiind de 3,49 la mie de locuitori, potrivit raportărilor făcute miercuri.

Bezdead este a treia localitate din județ pentru care se solicită intrarea în carantină în ultima perioadă.

Astfel, începând cu data de 11 martie, ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile, se institituie carantina zonală a comunei Bezdead.Pe parcursul perioadei de carantină circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Sunt instituite alte măsuri privind funcţionarea agenţilor economici şi interdicţii privind organizarea evenimentelor publice sau private. 

15 cazuri de coronavirus  în comuna Bezdead

„Se permite tranzitarea comunei Bezdead pentru cetăţenii care nu au domiciliul pe raza acesteia. Este interzisă oprirea sau staţionarea în localitate”, mai prevede hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Comuna Bezdead are 4.297 de locuitori, fiind 15 cazuri active de COVID-19, indicele de infectare cu SARS-CoV-2 fiind de 3,49 la o mie de locuitori. Alte două localităţi, comuna Pucheni şi satul Lucieni, au intrat în carantină  în ultimele săptămâni. Nouă localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt în scenariul roşu din punct de vedere epidemiologic, cu peste trei cazuri de infectare la o mie de locuitori, printre care și municipiul Târgovişte.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.