joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăUPDATE: Horia Georgescu, reținut de DNA. Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate este...

UPDATE: Horia Georgescu, reținut de DNA. Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate este suspectat de abuz în serviciu, într-un dosar privind retrocedări ilegale

-

Horia GeorgescuŞeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost adus reținut de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost audiat într-un dosar privind retrocedări ilegale. Horia Georgescu este suspectat de abuz în serviciu, într-un dosar deschis în urma unei sesizări a ANRP privind retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate.

UPDATE Horia Georgescu, reţinut de procurorii DNA 

După şase ore de audieri, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost reţinut luni de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate, el fiind scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei. La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Georgescu avea mâinile încătuşate la spate. Unele surse au precizat că acest lucru s-a întâmplat din cauză că suspectul s-ar fi opus arestării. Întrebat dacă a luat bani pentru retrocedarea unor imobile la un preţ supraevaluat, preşedintele ANI a răspuns sec: „Niciodată”.

Din primele informaţii rezultă că Horia Georgescu este audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a unui teren supraevaluat.

În același dosar, privind terenuri supraevaluate, a fost adus la audieri și deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu. În acest nou dosar urmează să mai fie audiați și foştii membri ai Comisiei Centrale de Despăgubiri din ANRP în perioada 2009-2011, dar şi evaluatori şi beneficiari ai unor retrocedări.

În perioada 15 august 1993 – 1 mai 2004, Georgescu a fost consilier la SC Imperial SRL Braşov. Din mai 2004 până în martie 2007, Geogescu a lucrat ca specialist în investigaţii financiare în domeniul protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. Ulterior, Horia Georgescu a fost consilier asistent personal Cabinet secretar de stat – preşedinte la Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

În perioada mai-iulie 2007, Georgescu a fost consilier personal al ministrului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, apoi a devenit consilierul ministrului Justiţiei (iulie 2007 – noiembrie 2008). Totodată, din aprilie până în noiembrie 2008 a fost consilier al ministrului – detaşat cu atribuţii de secretar general la Agenţia Naţională de Integritate.

Horia Georgescu are 38 de ani și este preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate din aprilie 2012. În perioada noiembrie 2008 – aprilie 2012, Horia Georgescu a fost secretar general al ANI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...