Guvernul alocă azi fonduri ministerelor Economiei și Transporturilor

Robert Negoiță mitraliază Guvernul PSD
Foto: Digi24

Guvernul va adopta, miercuri, proiecte de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru mai multe instituţii, printre care Ministerele Transporturilor şi Economiei sau BNR. Executivul va lua act şi de raportul privind datoria guvernamentală la finalul anului precedent, potrivit Mediafax.

Astfel, Guvernul va discuta şi adopta un proiect de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor.

„Ministerul Transporturilor şi-a propus, pentru anul 2019, oferirea la vânzare a unui pachet rezidual de 365.174 acţiuni nominative cu o valoare nominală de 2,50 lei fiecare, reprezentând 1,4051% din capitalul social al S.C. “Antrepriza Reparaţii şi Lucrări – ARL Cluj S.A., societate privatizată în anul 2007, acţiuni suplimentare provenite din majorarea capitalului social al societăţii privatizate, cu valoarea terenurilor pentru care aceasta a obţinut, ulterior privatizării, certificate de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului. Valoarea nominală a pachetului de acţiuni ce urmează a fi oferit la vânzare este de 912.935 lei”, potrivit actului normativ.

Pe ordinea de zi este înscris şi un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Companiei Naţionale ”Administraţia Porturilor Dunării Maritime ”S.A Galaţi aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor

Totodată, un proiect de hotărâre care va fi aprobat de Executiv vizează aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Ministerului Economiei pe anul 2019.

Şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2019 al Regiei Autonome ”Monetăria statului”, aflată în subordinea BNR va fi adoptat miercuri.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a reuniunii Cabinetului Dăncilă vizează modificarea alin. (1) al art. 11 din Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1017/2018.

Executivul va adopta, de asemenea, o hotărâre pentru aprobarea înscrierii coridorului de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an’” aflat în administrarea Ministerul Energiei, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Guvernul are în discuţie şi o informare cu privire la asigurarea manualelor şcolare în anul şcolar 2019-2020 precum şi stadiul completării stocurilor prin retipăriri în vederea asigurării manualelor şcolare, în anul şcolar 2019-2020.

Un alt act normativ aflat pe ordinea de zi face referire la aprobarea înscrierii coridorului de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an” aflat în administrarea Ministerul Energiei, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Executivul va lua act, miercuri, şi de raportul privind datoria publică guvernamentală la 31 decembrie 2018.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.