Șah la Liviu Dragnea. Grindeanu vrea o dublă demisie. Pleacă de la Guvern, dar cere la schimb și demisia șefului PSD

oferta „PCR” Grindeanu legi de apărare a infractorilor
„Nici nu știu cum să-ți mai spun: «Pe curând» sau «Rămas-bun»?”

Premierul Sorin Grindeanu a i-a cerut liderului PSD să se gândească până luni, avertizând că va demisiona de la Guvern după ce şi acesta va demisiona din fruntea partidului aflta la guvernare.

Grindeanu a spus că se va întâlni cu parlamentarii PSD supuşi la presiuni pentru a vota împotriva propriului Guvern. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, fără a da alte detalii. Referitor la aluzia liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia ar avea o legătură cu serviciile, Grindeanu a precizat că nu el este cel care a fost la „şpriţuri” şi partide de tenis cu reprezentanţi ai serviciilor. Prim-ministrul a respins criticile pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, i le-a adresat legate de lipsa de comunicare cu miniştrii, afirmând că membrii Executivului primeau ”alte directive şi altă comunicare de la partid”. El a afirmat că social-democraţii ar trebui să convoace Congresul pentru a stabili noua strategie de conducere a partidului, în condiţiile în care nu trebuie să mai fie închis într-un cerc restrâns de decidenţi şi a ţinut să precizeze că nu vrea să candideze la şefia formaţiunii.

Dragnea îl amenință cu moțiunea de cenzură

Declrațiile lui Grindeanu au venit după ieșirea lui Liviu Dragnea în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, când șeful partidului a anunțat că Grindeanu este controlat de servicii și va începe procedura depunerii unei moțiuni de cenzură.

Dragnea spune că în şedinţa CExN s-a discutat situaţia apărută ca urmare a refuzului lui Grindeanu de a demisiona şi a „respecta” decizia ALDE şi PSD de retragere a sprijinului politic.

„Mai mulţi colegi, foarte mulţi, au propus excluderea domnului Sorin Grindeanu din calitatea de membru PSD, o decizie care a fost aprobată în unanimitate”, a spus Dragnea, invocând prevederile statutare.

El a spus că s-a luat şi act de declaraţiile purtătorului de cuvânt al Palatului Cotroceni cu privire la răspunsul oferit adresei oficiale trimisă lui Klaus Iohannis, în care era informat pe tema deciziilor PSD-ALDE.

„PSD a luat decizia, după ce s-a consultat cu colegii de la ALDE; ca luni să se depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, iar miercuri să fie dezbătută şi votată”, a spus Dragnea.

Declarațiile lui Grindeanu

  • Principalele declarații ale lui Sorin Grindeanu de la conferința de joi seara:

Este o zi trista pentru mine pentru ca la presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD.

Oricât vrea sa scape Liviu Dragnea de mine pentru ca ii sunt incomod, îi pot spune ca am fost, sunt și voi fi pesedist.

De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Național. Lui Liviu Dragnea ii este frica de întâlnirea cu masele.

Guvernul pe care îl dărâmă Liviu Dragnea este guvernul pe care el l-a pus, nu PSD, nu altcineva, ci el, pe persoana fizica.

PSD a decis sa depună moțiune de cenzura împotriva propriului guvern, singurul motiv fiind acela ca Liviu Dragnea vrea tot mai mai multa putere.

Ce o sa facă, o sa ne excludă pe toți din partid, pe toți care spun ca partidul nu merge în direcția corecta?!

Nu ma agat de scaun, eu am unde sa ma întorc. Mi-am făcut școală la timp, fără sa repet anii.

Domnul Dragnea se agata disperat de funcții în speranța că asta îl va salva de trecut. Asta cred eu ca vrea.

Președintele PSD Liviu Dragnea trebuie sa-si asume faptul ca a aruncat România în criza. De ce face asta? Pentru ca asa vrea! Este singurul care poarta responsabilitatea acestui dezastru politic.

Suntem intr-un blocaj, asa ca pana luni ii cer lui Liviu Dragnea ca pana luni sa-si asume responsabilitatea acestei criza.

După ce demisionează Liviu Dragnea, voi demisiona și eu.

Responsabilitatea numărul unu sta pe umerii omului care au dus România în aceasta situație, acesta este Liviu Dragnea.

Vreau sa mulțumesc tuturor miniștrilor, aproape toti au venit la munca și si-au desfășurat atribuțiile constitutionale.

Avem obligatie de a nu face ca lucrurile sa sufere, din punct de vedere economic.

Dacă nu voi putea asigura un guvern funcțional, atunci îmi voi da demisia, atunci vom merge pe procedurile constitutionale.

În perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentarii PSD care m-au rugat sa ma întâlnesc cu ei. Dincolo de acea majoritatea decidenta din CExN este o mare îngrijorare ca partidul nu merge în direcția corecta.

Voi răspunde la doua dezinformări spuse de Liviu Dragnea. Vad ca vrea sa ma asocieze cu servicii, cu președintele, cu cineva care este în spate. În mintea lui este o conspirație totala.

Nu eu am fost la partide de tenis, la șprițuri cu reprezentați ai serviciilor secrete. Sa se gândească bine dacă va continua pentru ca voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect.  Dincolo de asta, aceasta idee este o minciuna.                        

A doua minciuna este ca toți miniștri au avut o problema, nu puteau comunica cu mine și de aici aceasta problema. De aici trebuie sa va puneți în locul miniștrilor, care au fost aleși de Liviu Dragnea, de asta este el vinvat. Cum puteau lucra acești miniștri când eu le spuneam ceva și de la partid primeau alte directive.  Și va dau un exemplu, este vorba de impozitul de gospodărie. În ședința de guvern am spus ca doar Viorel Ștefan are voie sa comunice și atat. Seara, ce sa vedeți, în aceeași seara cine era la televizor, la plansa, explica despre impozit. Ce sa mai creadă ceilalți ministri? 

  • Întrebări din partea presei:

Lipsesc doar câteva dintre demisiile miniștrilor, însă toți au fost la munca și trebuie sa vina în următoarele 15 zile.

Nu a vrut sa răspundă dacă l-a numit pe Victor Ponta în fruntea SGG. A spus doar sa fie urmărit Monitorul Oficial.

Este o varianta sa numesc alți miniștri și sa merg asa la validare la Cotroceni. Este o varianta.

A spus ca nu vrea sa numească tehnocrati în locul miniștrilor demisionari.

Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea sa-si asume situația și sa-si dea demisia. Atunci, în secunda doi eu îmi voi dea demisia.

Exista o teama în acest partid de a lărgi masa decidenta.

De ce ați suportat aceasta situație pana acum?

Am sperat, alături de colegi, sa îndreptăm, sa facem totul transparent. Încă mai sper. Toate deciziile care duc la funcționarea acestui partid sa fie statutare și transparente.

Forță acestui partid nu sta în președinte, la cine este președinte. Forță sta la militanții din teritoriu, acolo este forță noastră. Acești oameni sunt neglijati.

Întrebare despre postarea lui Jianu.
Nu știu despre ce spune Augustin Jianu în postare, sunt sigur va răspunde el.

Care a fost pana acum relația cu ministri?
În CExN au luat cuvântul doi miniștri, doamna Olguta Vasilescu și Viorel Stefan.

Cum intenționați sa ramanet în PSD?
Confrm statului partidului pe care domnul Dragnea îl ignora.

Nu vreau sa candidez la șefia PSD.

As putea sa citez din gândurile domnului Dragnea care spunea în urma cu câteva zile ca se pare ca nu funcționează ceva în partid.

De exemplu analiza rezultatelor parțiale de duminica, unde din patru municipii PSD a câștigat unul. Lucrurile stau prost dacă intram în pe analiza pe comune.

Dacă a vorbit cu Iohannis?

Am vorbit cu Iohannis.

Cel de ieri și de astăzi este adevaratul Sorin Grindeanu.

Eu încă îl respect pe Liviu Dragnea ca președinte al PSD-ului, datrita funcției pe care o ocupa.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.