Grădinițele, școlile generale și liceele din București și județul Ilfov vor fi închise luni și marți

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri seara că grădiniţele, şcolile generale şi liceele din Bucureşti vor fi închise luni şi marţi, în condiţiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute.

Şcolile, creşele, grădiniţele şi liceele vor fi închise în Bucureşti, luni şi marţi, a anunţat Firea, precizând că a vorbit cu prefectul de Ilfov şi că a fost luată aceeaşi măsură şi în acest judeţ.

„Informaţiile primite de la specialiştii în meteorologie arată că luni, marţi şi miercuri va fi ger năprasnic în Bucureşti, minus 20 de grade. Există pericol de îmbolnăviri şi de accidente. Chiar dacă în Bucureşti se va putea acţiona, este vorba de ger năprasnic, condiţii meteo dificile şi împreună am luat această decizie, ca şcoala, care ar fi trebuit să înceapă luni, să se amâne deocamdată pentru miercuri. Voi ţine legătura cu ministrul Educaţiei, cu inspectorul şcolar general, cu directorii de şcoli, să vedem dacă se va putea începe şcoala de miercuri sau chiar de joi, când e prima zi în care vremea se va îmbunătăţi în Bucureşti”, a spus primarul general.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 şi minus 15 grade. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop declara vineri după-amiază că o situaţie a şcolilor din ţară care vor fi închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminică, adăugând că, în cadrul videoconferinţei pe care a avut-o cu inspectorii şcolari, s-a pus la punct procedura de comunicare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.