Gorghiu despre capturarea lui Cherecheş: Acest caz a fost o lecţie pentru toţi!

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, după prinderea lui Cătălin Cherecheş, că acest caz a fost o lecţie pentru toţi cei care cred că se pot sustrage de la executarea pedepselor cu închisoarea..

CITEŞTE ŞI: Iluminatul festiv, aprins duminică seara, în Piața Tricolorului din Târgoviște

„Acest caz cred că a a fost o lecţie pentru toţi cei care cred că se pot sustrage de la executarea efectivă a pedepselor, la închisoare în sistemul penitenciar din România. Această persoană, aşa cum bine ştiţi, a fost condamnată pentru fapte de corupţie la 5 ani cu executare, a fost identificată şi găsită de organelle poliţieneşti şi arestată pe teritoriul Germaniei, stat membru al UE, ca atare, putem vorbi despre cooperarea judiciară în materie penală, în acest moment, care este esenţială în predarea domnului Cherecheş autorităţilor din România”, a spus ministrul Justiţiei.

Fugarii, o prioritate

Alina Gorghiu a precizat că „Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii, au făcut o treabă bună şi arată faptul că fugarii sunt o prioritate pentru statul român”.

Ministrul Justiţiei a precizat că „în continuare se va urmări procedura simplificată de punere în aplicare” a mandatului european de arest în cazul lui Cherecheș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.