joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăGala „România ești tu!”. Premianta zilei, Laura Hant, președinta Asociației „Mihai Eminescu”...

Gala „România ești tu!”. Premianta zilei, Laura Hant, președinta Asociației „Mihai Eminescu” Viena

-

Dedicată recunoașterii excelenței, Gala „România ești tu!” și-a desemnat aseară câștigătorii. Printre laureați se numără Laura Hant, președinta Asociației „Mihai Eminescu” Viena, cea care a adus în capitala Austriei un vlăstar din teiul „poetului nepereche”.

Gala, găzduită de Palatul Parlamentului și la care au participat peste 500 de persoane, a fost dedicată recunoașterii și premierii oamenilor valoroși din țara noastră. Printre invitații speciali s-au numărat antreprenori cunoscuți, reprezentanți ai sectorului de investiții și turism, precum și personalități marcante din diverse domenii.

A fost odată ca-n povești…

Laura Hant, președinta Asociației „Mihai Eminescu” Viena, a fost premiată pentru întreaga sa activitate. Amfitrioana galei a fost cunoscuta Andreea Marin, o prezență impresionantă și îndrăgită a televiziunii române.

Laura Hant

Organizatorii Galei „România ești tu!” au avut o prezentare extrem de inspirată pentru președinta Asociației „Mihai Eminescu” Viena.

„A fost odată ca-n povești,

A fost ca niciodată,

Din rude mari împărătești,

O prea frumoasă fată”

Ea se numește Laura Hant. Și nu este doar frumoasă, ci și o româncă autentică, cu dor de România și iubire nemărginită pentru poetul nostru național Mihai Eminescu.

Un om frumos, un român aflat acolo, departe, însă care le vorbește tuturor cu mare drag despre România. Și asta pentru că o iubește – iubește țara, cultura, iubește atât de mult neamul ăsta românesc încât nu ai cum să nu povestești despre ea. Și noi astăzi am ales să spunem lumii despre Laura  și să îi spunem că iată, e parte dintre cei 100 de îngeri pentru România.

Începuturi și mult peste…

Laura este o femeie obișnuită, dar viața a făcut-o o luptătoare, cum îi place să spună.

Este acel român frumos care-și iubește țara, istoria și cultura nu doar la nivel declarativ, ci mai ales prin fapte.

Prin proiectele culturale pe care le organizează în Viena, ea continuă ceea ce înaintașii noștri au izbutit, adică afirmarea spiritului românesc. Și cum poate fi acesta mai bine reprezentat dacă nu prin promovarea valorilor culturale românești, precum Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu sau George Enescu.

Un alt motiv pentru care a început acest demers cultural este acela de a strânge laolaltă comunitatea de români din Viena, pentru a-i aduce mai aproape de România și pentru a le alina dorul de acasă.

Totodată, Laura se implică activ în promovarea tradițiilor multiculturale din România, având ca scop păstrarea identității naționale, dar și  o mai bună cunoaștere în străinătate a istoriei noastre.

Aceasta a organizat nenumărate evenimente culturale, inclusiv lansări de carte, recitaluri de poezie, dar și evenimente gastronomice în care preparatele tradiționale românești au fost la loc de cinste.

Laura Hant

Asociația Culturală „Mihai Eminescu” – locul de poveste al Laurei

Laura Hant este o persoană implicate în numeroase proiecte sociale – așa după cum am văzut și mai sus, dar mai ales prin aplecarea sa către Asociația Culturală „Mihai Eminescu” din Viena, înființată în 2014,  a cărei  președinte este.

A organizat o mulțime de evenimente culturale, de la expoziții de artă și concerte de muzică, până la conferințe și simpozioane despre viața și opera lui Eminescu.

Și în semn de prețuire pentru efortul său neobsit în procesul de dezvoltare a relațiilor de cooperare dintre popoarele român și austriac, Laura Hant a primit în anul 2018 titlul de Ambasasor al Culturii și Cetățean de onoare al Municipiului Iasi, premiu conferit de Municipalitatea Iași.

Unul dintre proiectele sale de suflet este sădirea unui vlastar din teiul lui Eminescu din parcul Copou din Iași în parcul central din Viena. Pentru Laura acest vlăstar înseamnă viață, spune ea, și rădăcinarea lui Eminescu în frumosul oraș al culturii, Viena.

Totodată, în fața bisericii românești din Viena,  prin intermediul asociației pe care o conduce, a amplasat un bust  al marelui poet și, în fiecare an, împreună cu comunitatea de români de acolo, omagiază numele și personalitatea marelui nostru poet.

Pe lângă acțiunile culturale, Laura Hant este o persoană angajată în comunitatea sa, fiind implicată direct în diverse proiecte caritabile. Astfel că, în afară de dedicarea sa pentru promovarea culturii românești, ea are și un mare simț al responsabilității sociale și umanitare.

Aceasta este un exemplu demn de urmat pentru toți cei care doresc să facă o diferență pozitivă în comunitatea lor și să sprijine promovarea culturii românești.

Laura Hant este un suflet minunat, cu o abilitate extraordinară de a mobiliza oamenii în jurul unei cauze comune. Contribuția ei în plan cultural și social este de neprețuit, iar moștenirea sa va continua să inspire generații întregi de români.  De aceea, o numim român adevărat și o premiem în cadrul galei „Îngeri pentru România.” România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI.

Laura Hant a adus la Viena Teiul lui Eminescu

Adus cu mare grijă de la Iași în toamna lui 2017, cu implicarea edilului urbei, Mihai Chirică, puietul cu gene nobile a prins rădăcini viguroase la Viena. Mai exact, în cel mai cunoscut parc al metropolei, Stadtpark (Parcul Central). Acum, Teiul lui Eminescu a intrat în cotidianul vienezilor.

Teiul lui Eminescu
Laura Hant, la Teiul lui Eminescu FOTO Facebook

Laura Hant, președintele Asociației culturale „Mihai Eminescu”, a vrut astfel să aducă un omagiu poetului național, care și-a petrecut anii studenției la Viena. Tot aici a cunoscut-o pe Veronica Micle. Și ce loc mai bun putea fi ales decât Parcul Central, locul în care îl purtau pașii pe Eminescu de fiecare dată când mergea la Universitate, ducându-și cu el dorul de țară.

În urmă cu șase ani, tot prin grija Asociației „Mihai Eminescu”, în fața Bisericii Ortodoxe Române a fost dezvelit un bust al poetului „nepereche”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...