Gabriel Oprea a contestat decizia privind verdictul de plagiat

Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus contestație, miercuri, la CNATDCU privind verdictul de plagiat în cazul lucrării sale de doctorat, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

La începutul lunii august, după ce CNATDCU a dat verdictul de plagiat, Oprea posta pe Facebook că în anul 2000 a scris lucrarea de doctorat ”respectând toate normele academice și legale în vigoare la momentul respectiv”.

”Nici îndrumătorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea București, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectivă. Repet, este vorba de anul 2000, când nu eram în politică, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect și nici nu mă gândeam că voi urma un astfel de drum. Astăzi, la mai bine de 15 ani de când am susținut teza de doctorat, CNATDCU spune că aș fi plagiat în lucrarea respectivă. Nu știu dacă cei care au luat această decizie au verificat cu atenție care erau normele în vigoare acum 15 ani. La fel, nu știu dacă lucrarea a fost evaluată după normele și standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau după standardele de atunci, pe care le-am respectat”, susținea Oprea la acea dată.

El preciza că, anul trecut, Consiliul Național de Etică a transmis în mod oficial că ”suspiciunile de plagiat nu se confirmă” în cazul său.

Membrii Consiliului General al CNATDCU cer retragerea titlului de doctor în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru plagiat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.