Fraţii Mazăre, victorie URIAŞĂ în instanţă: Le-au fost admise contestaţiile în anulare!

Radu Mazăre, capturat în Madagascar, Dosarul retrocedării plajelor Dosarul Henri Coandă
Radu Mazăre

Fratii Radu și Alexandru Mazăre au primit o veste bună din partea instanței. Magistrații Înaltei Curți au admis în principiu contestațiile lor în anulare, însă nu le suspendă executarea pedepsei până la soluționare.

CITEŞTE ŞI: Fraţii Mazăre, duşi sub escortă la înmormântarea mamei lor! Nu au voie să vorbească cu presa

Astfel, pe 10 octombrie, dosarul va fi judecat și cei doi vor afla dacă vor ieși de după gratii. Mai exact, Radu Mazăre contestă pedeapsa de 9 ani de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale, iar fratele său în dosarul legat de cartierul Henri Coandă, la 3 ani de închisoare cu executare.

Ambele procese s-au judecat acum mai bine de o săptămâna și surprizător instanța a rămas în pronunțare pentru ambii frati pe aceași dată. Cert este că în dosarul cu blocurile de la Henri Coandă și Radu Mazăre figura alături de un om de afaceri, doar ca în cele din urmă Înalta Curte a decis să închidă acest process în ceea ce îi privește pe ultimii doi menționați.

Frații Mazăre au avut an extreme de complicat, la jumătatea lunii mai, practice la 6 zile de la încarcerarea lui Alexandru Mazăre, mama lor a decedat. Au reușit atunci să obțină permisie pentru a-și îngropa părintele ambii frați, însă lucrurile au fost extreme de complicate.

Dosarele lui Radu Mazăre

Cert este că Radu Mazăre mai are o condamnare de 5 ani de zile într-un alt dosar, anume, Polaris. În această cauză, Mazăre a fost judecat pentru că a luat mită peste șapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky pentru a-i asigura acestuia din urmă câștigarea unor licitații organizate de Primăria Constanța.

Radu Mazăre a fost extrădat din Madagascar în mai 2019 și a fost încarcerat la Peniteciarul Rahova. Acolo s-a și căsătorit câteva luni mai târziu cu aleasa inimii sale, Roxana care se ocupă de altfel și de afacerile din Madagascar. Fostul edil a precizat instanțelor care l-au audiat în diferite ocazii că nu ar mai fugi din România dacă ar fi pus în liberate, ci ar sta să înfrunte dispozițiile legii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.