Fostul primar al Sectorului 3 Liviu Negoiţă şi actualul arhitect şef Ştefan Dumitraşcu, audiaţi la DNA

Acces Press nu plătește chirie

Liviu NegoiţăFostul primar al Sectorului 3 Liviu Negoiţă s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu.

Tot miercuri, la DNA au venit Ștefan Dumitrașcu și Marius Mihăiță, arhitect șef și, respectiv, secretar al Primăriei Sectorului 3.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei au fost citați pentru aducerea la cunoștință a obiectivelor expertizei dispuse în dosar. La intrare, niciunul dintre cei trei n au dorit să facă declarații presei.

Pe 26 februarie, DNA a anunțat că Liviu Negoiță, fost primar al Sectorului 3, este urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu în formă continuată. În dosar mai sunt urmăriți penal, pentru aceleași fapte, Ștefan Dumitrașcu și Marius Mihăiță.

DNA a precizat că, în perioada 2008-2009, Liviu Negoiță, Marius Mihăiță și Ștefan Dumitrașcu, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu referitoare la verificarea legalității actelor întocmite, au eliberat patru autorizații de construire și certificatele de urbanism aferente acestor autorizații pentru un imobil situat pe Calea Dudești, Sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism și protecție a zonelor în care se găsesc monumente istorice. „Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor învecinate, prin degradările suferite de acestea în cursul edificării construcției nelegal autorizate. De asemenea, a fost afectat interesul public prin autorizarea edificării unei construcții în zona de protecție a unui monument istoric, în lipsa avizelor legale”, a menționat DNA.

Procurorii susțin că prin emiterea autorizațiilor de construire respective s-a creat un folos necuvenit pentru persoanele care au edificat construcția, constând în obținerea autorizațiilor de construire și supraetajare a imobilului, prin evitarea desfășurării demersurilor necesare în vederea obținerii: derogării de la planurile de urbanism pentru depășirea regimului de înălțime al zonei; acordului exprimat în formă autentică a proprietarilor clădirilor învecinate cu privire la lipirea la calcan; avizelor pentru construirea într-o zonă în care se găsește un monument istoric.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.